“ÖĞRENCİLERİN KALEMİNDEN CUMHURİYETİM 100 YAŞINDA” KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Cumhuriyetimizin 100.yılında okulumuz tarafından düzenlenen “ÖĞRENCİLERİN KALEMİNDEN CUMHURİYETİM 100 YAŞINDA” KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI ŞARTNAMESİ'ne aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

NECLA-ERGUN ABALIOĞLU MESLEKî VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN: Necla-Ergun Abalıoğlu Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Kültür Edebiyat Kulübü

YARIŞMANIN KONUSU:  Öğrencilerin Kaleminden Cumhuriyetim 100 Yaşında konulu kompozisyon

YARIŞMANIN AMACI: Okulumuz öğrencilerinin Cumhuriyet’in 100. yılının önemini kavramalarını, duygu ve düşüncelerini güzel Türkçemiz ile ifade etmelerini sağlamak.

TÜRÜ: Kompozisyon

YARIŞMA TAKVİMİ: 26 Eylül 2023 Yarışmanın öğrencilere ve öğretmenlere duyurulması.

13 Ekim 2023 Kompozisyonların Kültür Edebiyat Kulübü öğretmenlerine teslim edilmesi.

20 Ekim 2023 Yarışmada dereceye giren öğrencilerin belirlenmesi.

29 Ekim 2023 Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi.

YARIŞMA ŞARTLARI:  Öğrenciler kendileri yazdıkları birer eser ile yarışmaya katılacaklardır.

Kompozisyon iki sayfayı geçmeyecek şekilde okunaklı bir yazıyla pilot ya da mürekkepli kalem kullanılarak veya bilgisayarda( Times New Roman­-12 puntoyla bir buçuk satır aralığıyla) yazılabilecektir.

Eser sahibine ilişkin aşağıdaki bilgiler eserin arka yüzüne yazılacaktır.

Adı Soyadı

Sınıfı