A

Okulumuz Denizli Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesinin 2013-2014 teklif çağrısı döneminde Erasmus+  KA1 Bireylerin öğrenme hareketliliği kapsamında Ticaret Meslek Alanlarının Kalite ve Modül Çalışma Uygulamaları (Quality and Module Study Practice in Vocational Trade Areas)  isimli Projesi  Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiştir.

Projemizin katılımcıları;

Proje sahibi Denizli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi  ile yerel ortaklarımız olan Bozkurt Çok programlı Anadolu Lisesi ve Kayhan Mesleki  VeTeknik Anadolu Lisesinde 10-11-12. Sınıflarda  mesleki  eğitim görmekte olan 60 öğrenciden oluşmaktadır.

Katılımcılar 2015 Nisan ayında Almanya, İngiltere ve Polonya'da  4 hatfalık mesleki eğitim ve dil eğitimi alacaklardır.

PROJE SÜRECİNDE YAPILACAK FALİYETLER

·          Sözleşme Süreci

·          Proje Tanıtımı

·          Proje Yürütme Ekibinin Oluşturulması

·          Proje Yararlanıcılarının Belirlenmesi

·          Dil ve Kültürel Hazırlık

·          Yurt Dışı Hareketlilikleri

·          Kazanımların Değerlendirilmesi

·          Yaygınlaştırma

·          Final Raporu

PROJEYE KATILACAK ÖĞRENCİLER İÇİN SEÇİM KRİTERLERİ
• İngilizce dil becerileri konusunda, temel bilgiye sahip ve iletişime yatkın olması,
• Derslerinde başarılı olmaları (Okulumuzda daha önce okuduğu sınıfların yılsonu not ortalamaları dikkate alınacak),
• Öğrencinin ve ailesinin, projede çalışmaya ve katılımcı olmaya istekli olması,
• Proje sonrası elde ettikleri deneyimleri raporlama ve yaygınlaştırmaya yatkın olması,
• Yurt dışı çıkış yasağı ve seyahate engel bir rahatsızlığı bulunmaması,

PROJE SONUNDA KATILIMCILARIMIZIN ELDE EDECEĞİ KAZANIMLAR

•  Branşları itibariyle mesleklerinin gerektirdiği bilgi, beceri ve tecrübelerinde gelişme,
•  Genel ve mesleki yabancı dil becerilerini ilerletme
•  Avrupalılık bilincini geliştirme ve uyum sürecine katkıda bulunma
•  Uluslararası bilgi, görgü, iş ahlakı ve mesleki deneyimlerini artırarak, ülkemiz ve Avrupa istihdamına katkıda bulunma,
•  Yurt dışına seyahat edebilme, farklı ülkeleri ve kültürleri tanıma, başka ülkelerde yaşama deneyimi ve kültürel transfer,
•  Öz güvenlerini kazanma, çevresinde statü kazanma ve girişimcilik bilincinin gelişmesi
•  Uzun vadede proje katılımcılarımız, edindikleri bilgi ve tecrübeleri arkadaşları ve iş piyasası ile paylaşacaklar, öncelikle bulundukları çevrenin, yörenin, ülkemizin ve dünyanın ekonomik değerlerine katkıda bulunarak, ekonomik krizlerin, sosyal risklerin azaltılması, barışçıl bir dünya bilincinin gelişmesine katkıda bulunacaklardır.
• Katılımcılara, staj yaptığı Avrupa kurumları ve okulumuzun düzenlediği "Europass Belgesi" verilecektir.

Yayın: 21.01.2015 - Güncelleme: 30.04.2023 15:40 - Görüntülenme: 5711